Blue background with pattern

Hyvä Magento webshop en checkout

De snelle toekomst van Magento webshops

Hyvä Themes

Hyvä Magento webshop en checkout

Als eerste Hyvä partner in Nederland bouwen wij al sinds 2020 Magento webshops op basis van het Hyvä thema. Het Hyvä thema is uitermate geschikt om kostenefficient snelle Magento webshops te bouwen die met vlag en wimpel de Google Core Web Vitals tests behalen.

Wat is Hyvä?

Hyvä is onze partner voor Magento frontend technologie. Hyvä levert twee producten; het Hyvä Theme en de Hyvä Checkout.

Het Hyvä Theme is een ultra snel & lightweight thema. Met dit thema en de implementatie die wij hier bovenop zullen doen, ben je gegarandeerd dat doelstellingen op het gebied van snelheid gehaald worden. Hyvä heeft een uitstekende developer experience. Hierdoor zal het ontwikkelen van features op de frontend met minder fouten en sneller gaan. Bijkomend voordeel is dat Hyvä dicht bij blijft bij de basis van Magento. Kortom, iedereen die gewend is om in Magento te ontwikkelen, zou hier prima mee uit de voeten kunnen.

Het Hyvä thema is in rap tempo de industry standard geworden voor Magento 2 shops. Wij zijn de eerste agency in Nederland die een webshop op Hyvä live konden zetten. We hebben sindsdien meer dan 20 implementaties gedaan, wat ons de agency met de meeste Hyvä ervaring in Nederland maakt.

Veelgestelde vragen Hyvä Theme

Hoeveel kost een Hyvä Theme implementatie?

Dat hangt af van een aantal factoren, waarvan ik de belangrijkste hier zal uitleggen.

Feitelijk zijn er drie smaakjes; een retrofit, een design ontworpen met behulp van de Hyva UI componenten en een volledig maaatwerk design. We noemen een design een retrofit wanneer we een bestaand design gaan omzetten naar een Hyva thema.

Een tweede optie is om de Hyva UI componenten te gebruiken om een design te laten ontwerpen. Door het gebruik van deze componenten hou je je aan de Hyva-standaard waardoor het voor ons relatief snel te implementeren valt. Immers, hoe meer maatwerk en specifieke wensen, hoe meer uren en hoe hoger de kosten. 

De derde en vaak duurste optie is om een volledig maatwerk design te implementeren. Hierbij wordt er dus geen gebruik gemaakt van de standaard Hyva UI componenten en zal alles van de grond af moeten worden opgebouwd.

We hebben de afgelopen jaren gezien dat een retrofit doorgaans 100 - 250 uren kosten, een design op basis van Hyvä UI componenten 175- 300 uren en een volledig maatwerk design 300 - 500 uren. 

Kan ik mijn huidige design behouden en omzetten naar een Hyvä Theme?

Absoluut, dat noemen we een retrofit. Hierbij behouden we het huidige design en bouwen we die om naar een Hyvä Theme.

ZIjn alle extensies compatible met Hyvä?

Niet alle extensies zijn compatible met Hyvä, maar een groot percentage van de vaakst gebruikte extensies wel. De grote bekende extensiebouwers die extensies verkopen hebben steeds meer en meer ondersteuning voor Hyvä in extensies. Ook wij bouwen onze extensies altijd compatible met Hyvä.

Zijn jullie een officiële partner van Hyvä?

Jazeker! Sterker nog, we zijn in Nederland de partij die de eerste op Hyvä gebouwde Magento 2 shop heeft livegezet in november 2020. Dit maakt ons de partij met de langste ervaring met Hyvä.

Krijg ik met een Hyvä Theme een hogere Google Core Web Vitals score?

Dat is vrijwel altijd het geval als je vanaf een Luma-gebaseerd of een PWA Studio thema komt. Het Hyvä Theme heeft van zichzelf ("out of the box") een score van 95+ in Lighthouse en slaagt met vlag en wimpel voor de Core Web Vitals.

Maken jullie gebruik van de Hyvä UI library?

Dat is zeker een mogelijkheid. Hyvä UI gebruiken als basis zorgt voor een kostenbesparing ten opzichte van een compleet op maat gemaakt ontwerp die niet op Hyvä UI is gebaseerd, zie ook de vraag "Hoeveel kost een Hyvä Theme implementatie?".

Wat is het voordeel van Hyvä ten opzichte van een PWA oplossing?

De tendens in de huidige markt lijkt te zijn dat een PWA de oplossing voor alles is. Dit is in ons optiek allesbehalve waar. Een PWA oplossing is in veel gevallen duurder, complexer en langzamer dan een Hyvä-gebaseerde oplossing. Om een PWA goed tot zijn recht te laten komen is er vaak een intern Javascript team nodig die de complexiteit aankan van een PWA. Daarnaast moest deze PWA nog gekoppeld worden aan een Magento installatie, waardoor er feitelijk 2 teams nodig zijn; een apart frontend en een apart backend team. In sommige organisaties kan dat, maar in de meeste echter niet.

Daarnaast zijn de zogenaamde voordelen van een PWA oplossing vaak niet van toepassing, of domweg niet waar. De claim dat een PWA sneller is in de basis niet waar - de standaard PWA oplossing voor Magento vanuit Adobe scoort standaard veel lager dan een standaard Hyvä installatie. Vervolgens kan het met veel moeite sneller worden gemaakt, maar als je datzelfde aantal uren in een Hyvä installatie zou steken zou die nog steeds sneller zijn, of met minder uren het maximaal haalbare gehaald worden.

De claim dat een PWA kan dubbelen als een installeerbare app op een mobiel is gedeeltelijk waar - alleen Android ondersteunt dit volledig. Daarnaast valt wederom hetzelfde (goedkoper) te behalen met een Hyvä installatie.

Image without specific alt text

Hyvä Theme case: Haibu

Voor Haibu.nl hebben wij een Hyvä Theme implementatie gedaan voor hun consumentenshop. Lees de volledige case hier: https://elgentos.nl/cases/haibu

Hyvä Checkout

Hyvä Checkout revolutioneert de afrekenervaring voor alle betrokken partijen. Voor shoppers biedt het een snel, soepel en intuïtief afrekenproces, met een laadtijd die op mobiele apparaten 13 keer sneller is dan de standaard Magento Luma afrekenpagina.

Meer informatie over de Hyva Checkout kan je vinden in ons blog artikel "Verbeter je Magento 2 checkout met de Hyvä Checkout".

Hyva Checkout

Veelgestelde vragen Hyvä Checkout

Wat is het voordeel van de Hyvä Checkout t.o.v. de Luma(-gebaseerde) checkout(s)?

Het is vele malen simpeler (en dus sneller en goedkoper) om maatwerk in de Hyvä Checkout te bouwen. De checkout is simpeler opgezet en heeft minder "bewegende delen" waardoor de checkout ook minder foutgevoelig is dan de oude Luma checkout. Daarnaast is de checkout ook sneller en bevat het standaard twee versies; de "one step" checkout (alles op 1 pagina) of de "multi step" checkout, waarbij elke stap (adres, betaalmethode, verzendmethode, overzicht) zijn eigen pagina heeft.

Welke betaalproviders bieden Hyvä Checkout ondersteuning?

Op dit moment hebben Mollie, MultiSafePay, Buckaroo, Adyen, Pay.nl, Stripe en PayPal ondersteuning voor de Hyvä Checkout. Een volledig overzicht van Hyva zelf kan je hier vinden.

Welke verzendpartijen bieden Hyvä Checkout ondersteuning?

Op dit moment hebben PostNL en ShipperHQ ondersteuning voor de Hyvä Checkout. Daarnaast hebben wij zelf ondersteuning voor Paazl ingebouwd. Een volledig overzicht van Hyva zelf kan je hier vinden.

Welke adresvalidatie partijen bieden Hyvä Checkout ondersteuning?

Op dit moment heeft Postcode.nl ondersteuning voor de Hyvä Checkout. Daarnaast hebben wij zelf ondersteuning voor Loqate ingebouwd. Een volledig overzicht van Hyva zelf kan je hier vinden.

Hoeveel kost een Hyvä Checkout implementatie?

Hiervoor geldt ook een vrij brede range. De grootste factor die te invloed heeft op de kosten voor een Hyvä Checkout implementatie zijn de features die in de checkout ingebouwd dienen te worden. Denk hierbij aan adresvalidatie (zoals PostNL en Loqate), verzendplatformen (zoals Sendcloud, Paazl, MyParcel, en alle invidivudele vervoerders), betaalpaltformen (zoals Mollie, MultiSafePay, Buckaroo, Adyen en alle individuele betaalmethodes), etcetera. Voor een aantal van deze partijen zijn extensies beschikbaar voor de Hyvä Checkout maar ook voor een heleboel (nog) niet. De voorgaande Hyvä Checkout implementaties die wij hebben gedaan varieren tussen 50 en 200 uur.

Wat is jullie uurtarief?

Op dit moment is ons uurtarief 135 euro.

Image without specific alt text

Hyvä Checkout case: Fotocadeau

Voor Fotoopaluminium.nl hebben wij een Hyvä Checkout implementatie gedaan met automatische adres aanvulling op basis van postcode en een Multisafepay betaalmethodes implementatie.

Meer weten over Hyvä?

Kijk dan op de Hyvä site!
Elgentos Waves