Haibu

Tot in de puntjes verzorgd

De oude webshop van Haibu was te traag en deed het niet altijd. Vanwege de instabiliteit durfden ze het ook niet aan om wijzigingen door te voeren. Wij hebben alles grondig onder handen genomen en een stabiele, snelle en efficiënte basis gecreëerd. Nu is er alle ruimte om met een gerust hart door te ontwikkelen.

Een veel snellere webshop

Door problemen met het menu op te lossen, hebben we de webshop maar liefst 10 keer zo snel kunnen maken. Waar de checkout vroeger zo’n 30 seconden duurde, is het nu na ongeveer 10 seconden al klaar. Ook kunnen ze nu bijna 10 keer zoveel traffic aan. Het heeft meteen gezorgd voor een hogere omzet.

Zero downtime policy

Als we een wijziging doorvoeren en live zetten, dan blijft de website gewoon online. Wij hebben namelijk een zero downtime policy. Vooraf zijn de wijzigingen al uitvoerig getest. Blijkt de wijziging niet goed te werken, dan kunnen we de oude situatie zo weer terug zetten.

Minder kosten voor hosting

We spitten de code van een webshop altijd grondig door. Deze keer vonden we een fout die zorgde voor een matige performance en onnodig gebruik van webruimte. We hebben de fout in de code opgelost en de hostingkosten van Haibu met 25 procent weten te verlagen.

Een vlekkeloze overgang

We hebben zo’n half jaar toegewerkt naar de overgang van Kapperskorting.nl naar Haibu. Dat maakte de daadwerkelijke overgang best spannend voor de klant. Met een druk op de knop in de vroege ochtend hebben we alles vlekkeloos gelanceerd. Dat zorgt voor extra vertrouwen in de samenwerking.

Headless CMS integratie met Prismic en Magento

Ook voor dit project hebben we gekozen om het headless CMS Prismic te implementeren voor de landingspagina's, de content pagina's, de USP's, de callouts en de blogs. Je kunt hier meer lezen over onze Prismic en Magento integratie.

Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD)

Bij dit project hebben we Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) toegepast. Hiermee kunnen we processen stroomlijnen en automatiseren. Met CI/CD zijn we in staat om code te contribueren en als ontwikkelaars samen te werken via een gedeelde codebase. Het resultaat: we kunnen de code sneller en foutlozer leveren en toepassen.

Testen in disposable environments

Om nieuwe functies te testen, maken we gebruik van disposable testing environments. Deze werkwijze zorgt voor een hogere productiviteit en stelt klanten in staat om wijzigingen sneller te testen, te beoordelen en te herzien. Als een wijziging succesvol is, passen we ‘m toe in de echte webshop.