Blue background with pattern

Store Switcher - Hyvä compat module

Daniël HeesenOrange dot12 Aug 2024

De elgentos Store Switcher, met zijn verbeterde multi-store-switching-mogelijkheden en naadloze integratie met het Hyvä-thema, is een krachtig hulpmiddel voor elk bedrijf dat meerdere winkels beheert.

Of je nu verschillende regio's, talen of gewoon meerdere merken onder één domein bedient, deze extensie zorgt ervoor dat je klanten moeiteloos tussen winkels kunnen navigeren zonder enige moeite.

Wat is de elgentos Store Switcher?

De elgentos Store Switcher is een krachtige Magento 2-extensie die is ontworpen om de standaard Hyvä Store Switcher te verbeteren. Het stelt klanten in staat om moeiteloos te schakelen tussen verschillende winkels of winkelweergaven binnen hetzelfde domein, vanaf elke pagina op je site. Dit is bijzonder nuttig voor bedrijven die een multi-website setup hebben, waar het aanbieden van een soepele en intuïtieve winkelervaring cruciaal is.

Standaard Magento 2 winkelovergang

Voordat we bespreken hoe de elgentos Store Switcher werkt, is het belangrijk om de beperkingen van de standaard winkelovergang functionaliteit in Magento 2 te begrijpen.

Beperkingen van de standaard winkelovergang

  • Inconsistente toegankelijkheid: de standaard winkelovergang is niet altijd toegankelijk vanaf elke pagina, wat het omslachtig maakt voor gebruikers om naadloos tussen winkels te schakelen tijdens hun browse-ervaring.
  • Problemen met URL-structuur: voor multi-store setups die hetzelfde domein delen, kan het standaardgedrag van Magento leiden tot verwarrende URL-structuren en mogelijke conflicten, waardoor de navigatie minder intuïtief wordt voor gebruikers.
  • Beperkte aanpassingsmogelijkheden: de standaard switcher biedt minimale aanpassingsopties qua uiterlijk en functionaliteit, wat de algehele gebruikerservaring en merkconsistentie kan beïnvloeden.
  • Prestatieproblemen: het schakelen tussen winkels kan soms resulteren in paginareloads of vertragingen, wat de browse ervaring onderbreekt en mogelijk leidt tot hogere bouncepercentages.

Deze beperkingen kunnen de bruikbaarheid en efficiëntie van een multi-store Magento 2-website aanzienlijk beïnvloeden, vooral bij het bedienen van diverse doelgroepen in verschillende regio's of talen.

Belangrijkste kenmerken van de elgentos 'Store Switcher'

Hier is een nadere blik op wat de elgentos Store Switcher een opvallende keuze maakt voor Magento 2 multi-store setups:

1. Geavanceerde winkelovergang

Deze extensie verbetert de basis winkelovergang functionaliteit van Magento 2, waardoor gebruikers kunnen schakelen tussen winkels of weergaven vanaf elke pagina op je site. Dit is vooral nuttig voor complexe multi-store setups waar verschillende winkels hetzelfde domein delen.

2. Naadloze integratie met Hyvä-thema

De elgentos 'Store Switcher' is volledig compatibel met het Hyvä-thema, een van de meest populaire thema's voor Magento 2. Het integreert soepel, waardoor de winkelovergang perfect past bij het algehele ontwerp en de functionaliteit van je site.

3. Aanpasbare renderstijlen

Kies hoe de winkelovergang op je site verschijnt met aanpasbare renderstijlen. Je kunt de winkelnaam, code of een pictogram weergeven. Bovendien, als je kiest voor de pictogram rendermodus, kun je een uniek SVG-pictogram voor elke winkel instellen, wat een visueel onderscheidende manier biedt om tussen winkels te differentiëren.

4. Eenvoudige configuratie

Het configureren van de elgentos Store Switcher is eenvoudig. Na installatie kun je de instellingen rechtstreeks vanuit het Magento-beheer paneel openen. Van daaruit kun je de switcher in- of uitschakelen, je voorkeursrenderstijl selecteren en pictogrammen aanpassen indien nodig.

5. Verbeterde klantervaring

Door het voor klanten gemakkelijker te maken om tussen winkels te wisselen, verbetert de elgentos Store Switcher de gebruikerservaring aanzienlijk. Dit leidt tot een hogere klanttevredenheid, meer betrokkenheid en mogelijk meer verkoop.

Vereisten voor het gebruik van de elgentos 'Store Switcher'

Voordat je de elgentos 'Store Switcher' kunt gebruiken, zijn er een paar vereisten waaraan je moet voldoen:

  • Magento 2.4.x: de extensie is ontworpen om te werken met Magento 2.4.x, dus zorg ervoor dat je winkel op deze versie of hoger draait.
  • Hyvä Thema 1.3.x of hoger: de store switcher is gebouwd om te integreren met Hyvä Thema versie 1.3.x of later.
  • Composer Geïnstalleerd: je hebt Composer op je server nodig om de extensie te installeren en beheren.

Hoe de elgentos 'Store Switcher' te installeren en configureren

Het opzetten van de Elgentos Store Switcher is eenvoudig en kan direct vanuit het Magento beheerpaneel worden gedaan. Zo begin je:

1. Installeer de extensie:

Eerst moet je de Elgentos Store Switcher installeren met Composer. Open je terminal en navigeer naar je Magento 2 hoofdmap, voer dan het volgende commando uit:

composer require elgentos/magento2-store-switcher

Dit commando downloadt en installeert de extensie op je Magento 2 winkel.

2. Toegang tot de configuratie-instellingen:

Na de installatie moet je de extensie configureren. Ga naar Stores > Configuration > Elgentos > Store Switcher in het Magento beheerpaneel.

3. Schakel de store switcher in of uit:

Gebruik de meegeleverde schakelaar om de store switcher in of uit te schakelen volgens je behoeften.

4. Selecteer je weergavestijl:

Kies hoe je wilt dat de store switcher wordt weergegeven. Je kunt kiezen uit Naam, Code of Icoon.

5. Stel SVG-iconen in (optioneel):

Als je de Weergavestijl Icoon hebt geselecteerd, kun je een SVG-icoon specificeren voor elke winkel. Dit is optioneel, maar kan een geweldige manier zijn om een visueel element aan je store switcher toe te voegen.

6. Sla je configuratie op:

Zodra je je keuzes hebt gemaakt, sla je de instellingen op om de wijzigingen toe te passen.

FAQs

1. Welke Magento-versies ondersteunt de Elgentos Store Switcher?

De extensie is compatibel met Magento 2.4.x en hoger.

2. Hoe installeer ik de Elgentos Store Switcher?

Installatie gebeurt via Composer. Gebruik het commando composer require elgentos/magento2-store-switcher om de extensie te installeren.

3. Heeft het gebruik van de Elgentos Store Switcher invloed op de prestaties van de website?

Nee, de extensie is ontworpen om licht en efficiënt te zijn, zodat het de prestaties van je website niet negatief beïnvloedt.