Blue background with pattern

Hulp bij Magento performance problemen

Performance problemen
Peter Jaap BlaakmeerOrange dot15 Feb 2024

De sleutel tot een snellere Magento shop

In de wereld van e-commerce is snelheid uiteraard erg belangrijk. Een trage webshop kan klanten wegjagen en de omzet schaden. Bij elgentos begrijpen we dit als geen ander en zijn we gespecialiseerd in het oplossen van performanceproblemen van Magento webshops. Onze expertise is gebaseerd op jarenlange ervaring met betrekking tot de meest voorkomende oorzaken van trage Magento webshops.

Veelvoorkomende oorzaken en onze aanpak

In onze praktijk komen we regelmatig dezelfde issues tegen. Dit stelt ons in staat om snel en efficiënt te handelen. Een paar voorbeelden:

  • Externe koppelingen: Vaak zijn het de externe koppelingen die voor vertraging zorgen. Wij analyseren en optimaliseren deze connecties voor betere prestaties.
  • Slechte FPC configuratie: Full Page Caching (FPC) is cruciaal voor snelle laadtijden. Onjuiste configuraties van Fastly of Varnish kunnen echter averechts werken. Wij zorgen voor een optimale instelling. Wij hebben onze kennis van Varnish ook ingezet om de standaard implementatie van Varnish in Magento te verbeteren, in samenwerking met experts van Adobe en Varnish zelf.
  • Onnodig cache clearen: Overmatig cachegeheugen legen kan de laadsnelheid beïnvloeden. We implementeren strategieën om dit te minimaliseren.
  • Slechte extensies: Niet alle Magento-extensies zijn even goed. Wij identificeren en vervangen, of verbeteren ondermaats presterende extensies. Dikwijls gaat het hierbij om extensies van de grote bekende Magento extensie partijen. WIj prefereren kleine (zelfgeschreven) extensies die precies doen wat ze moeten doen boven one-size-fits-all extensies met tientallen opties die je niet gebruikt.

Geavanceerde tools voor diepgaande analyse

Bij elgentos zetten we state-of-the-art tools in om performanceproblemen te identificeren en op te lossen. Enkele van de tools die we gebruiken zijn:

  • Blackfire: voor diepgaande performance-analyse en het opsporen van bottlenecks.
  • New Relic: voor real-time monitoring en het analyseren van gebruikerservaringen.
  • Xdebug: voor het debuggen en profilen van code om inefficiënties te vinden.
  • Sentry: voor het monitoren van Magento exceptions en foutmeldingen en het aggrereren van metadata om de probleemstelling helderder te krijgen.

Deze tools stellen ons in staat om snel de oorzaak van het probleem te vinden en de bijbehorende oplossingen te implementeren.

De voordelen van performance optimalisatie

Het oplossen van performanceproblemen levert aanzienlijke voordelen op. Een snellere shop betekent niet alleen een betere gebruikerservaring en meer conversie, maar kan ook leiden tot lagere hostingkosten. Door efficiënter gebruik te maken van de resources van de server kunnen kosten worden bespaard. Zo hebben wij bij een klant de hostingkosten teruggebracht van 6.000 euro per maand naar 1.000 euro per maand.

Elgentos staat voorop als het gaat om het oplossen van Magento performanceproblemen. Onze expertise, gecombineerd met geavanceerde tools, stelt ons in staat om de unieke uitdagingen van elke Magento webshop aan te pakken. Door ons te richten op de veelvoorkomende oorzaken en deze efficiënt aan te pakken, zorgen we voor snellere, soepelere en kostenefficiënte e-commerce oplossingen.