Case: Haibu

Haibu is de ideale groothandel voor haar- en beautyproducten. Wij hebben ze geholpen met de make-over van hun webshop.

Haibu

Tot in de puntjes verzorgd

De oude webshop van Haibu was te traag en deed het niet altijd. Vanwege de instabiliteit durfden ze het ook niet aan om wijzigingen door te voeren. Wij hebben alles grondig onder handen genomen en een stabiele, snelle en efficiënte basis gecreëerd. Nu is er alle ruimte om met een gerust hart door te ontwikkelen.

Een veel snellere webshop

Door problemen met het menu op te lossen, hebben we de webshop maar liefst 10 keer zo snel kunnen maken. Waar de checkout vroeger zo’n 30 seconden duurde, is het nu na ongeveer 10 seconden al klaar. Ook kunnen ze nu bijna 10 keer zoveel traffic aan. Het heeft meteen gezorgd voor een hogere omzet.

Zero downtime policy

Als we een wijziging doorvoeren en live zetten, dan blijft de website gewoon online. Wij hebben namelijk een zero downtime policy. Vooraf zijn de wijzigingen al uitvoerig getest. Blijkt de wijziging niet goed te werken, dan kunnen we de oude situatie zo weer terug zetten.

Minder kosten voor hosting

We spitten de code van een webshop altijd grondig door. Deze keer vonden we een fout die zorgde voor een matige performance en onnodig gebruik van webruimte. We hebben de fout in de code opgelost en de hostingkosten van Haibu met 25 procent weten te verlagen.

Een vlekkeloze overgang

We hebben zo’n half jaar toegewerkt naar de overgang van Kapperskorting.nl naar Haibu. Dat maakte de daadwerkelijke overgang best spannend voor de klant. Met een druk op de knop in de vroege ochtend hebben we alles vlekkeloos gelanceerd. Dat zorgt voor extra vertrouwen in de samenwerking.

Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD)

Bij dit project hebben we Continuous Integration (CI) en Continuous Delivery (CD) toegepast. Hiermee kunnen we processen stroomlijnen en automatiseren. Met CI/CD zijn we in staat om code te contribueren en als ontwikkelaars samen te werken via een gedeelde codebase. Het resultaat: we kunnen de code sneller en foutlozer leveren en toepassen.

Testen in disposable environments

Om nieuwe functies te testen, maken we gebruik van disposable testing environments. Deze werkwijze zorgt voor een hogere productiviteit en stelt klanten in staat om wijzigingen sneller te testen, te beoordelen en te herzien. Als een wijziging succesvol is, passen we ‘m toe in de echte webshop.


Elies Bergboer is chief technology officer (CTO) bij Moma Beauty, de holding waar Haibu onder valt. Ze merkte al snel dat elgentos een goede match was. ‘Ze zijn nuchter, streven naar perfectie en hebben een ontzettend goede ontwikkelstraat. Daarnaast is het heel fijn dat de eigenaren van elgentos ook ontwikkelaars zijn. Vergeleken met andere partijen steken ze er met kop en schouders bovenuit.’

Met de nieuwe webshop kan Haibu volgens Elies verder groeien. ‘We zijn al marktleider en dat willen we ook blijven. Daar horen ook partners bij met wie je dat samen kunt doen. We hebben dankzij elgentos een stabiele fundering en kunnen nu samen de sprong naar de toekomst maken. Als je de beste webshop in jouw branche wil hebben, moet je bij elgentos zijn.’


Geïnteresseerd?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor je Magento 2 shop? Zit je op een ander platform en begint het te rammelen aan alle kanten? Onze trajecten beginnen vaak als volgt:

  1. Kennismaking
  2. Audit van de huidige situatie & code
  3. Schrijven van een kostenraming
  4. Beginnen met ontwikkelen
  5. Supersnelle site hebben!

Je kan ons altijd even bellen op 050-7001515 of mailen op wouter@elgentos.nl, peterjaap@elgentos.nl of jeroen@elgentos.nl.

Adres

Hereweg 120
9725 AK Groningen
Nederland

Let op: betaald parkeren