3 min read
Zoals je misschien wel weet, is Magento snel uitgegroeid tot de leider in de wereld van de e-commerce software. Maar hoe groot precies? En wat zijn andere statistieken met betrekking tot Magento?
Om onze klanten te helpen bij het maken van de keuze voor Magento, gebruiken we een groot aantal statistieken. En om onze ontwikkelaars te helpen bij het maken van keuzes waarop ze zich moeten richten, gebruiken we een andere reeks statistieken. Al deze statistieken worden vriendelijk verstrekt door onze goede vrienden bij Dataprovider (www.dataprovider.com).
Dataprovider, zoals hun slogan luidt, crawlt het web en structureert de gegevens. Het kan herkennen met welk systeem een site is gebouwd, op welke serversoftware hij draait, in welke branche ze opereren, waar ze vandaan komen, welke betaalmethoden ze gebruiken, enzovoort, enzovoort. Hun zeer eenvoudig te gebruiken GUI geeft je de mogelijkheid om eenvoudig statistieken op te vragen, tot op het niveau van de individuele website!
We hebben wat statistieken over e-commerce en Magento op een rijtje gezet. Zoals we al eerder hebben gezegd, is Magento de feitelijke leider in de wereld van de e-commerce software. Maar met welke marge? En zijn er verschillen tussen landen? We hebben de gegevens uitgesplitst en een aantal mooie diagrammen gemaakt om bij te kwijlen.
Ten eerste, het bereik van Magento over de hele wereld. Dataprovider heeft 56.548 sites herkend als Magento webshop, verspreid over de landen België, Canada, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Zweden, Turkije en de Verenigde Staten. Hieronder staat een kaart met het absolute aantal Magento shops dat in elk van deze landen is gevonden.
Magento over de hele wereld
Nu duiken we wat dieper in Nederland, waar wij (elgentos ecommerce solutions) en Dataprovider gevestigd zijn. We wilden weten hoe populair Magento precies is in Nederland. Hier is een mooi overzicht van alle shopping cart systemen die Dataprovider kon herkennen;
Marktaandeel webshopsystemen in NL
Zoals je kunt zien is Magento de leider met 21,6%, gevolgd door Mijnwebwinkel.nl met 19%. Mijnwebwinkel.nl is een gehoste oplossing voor eenvoudige winkels die je ongeveer 20 euro per maand kost, wat de populariteit verklaart.
We waren ook geïnteresseerd in betaalmethoden; welke worden het meest gebruikt in Nederland?
Betaalmethoden in NL
Zoals je kunt zien, is iDeal veruit de meest gebruikte betaalmethode. PayPal, Afterpay en Klarna winnen snel aan populariteit. Hoe snel? Dat weten we nog niet, maar we zullen deze statistieken elke maand blijven meten zodat we je statistieken kunnen geven over de groei/daling van de verschillende e-commerce systemen, betaalmethoden, enzovoort.
Wat voor soort webshops draaien er op Magento? In welke branche zijn ze actief? Dataprovider heeft de resultaten uitgesplitst per 'categorie' (verticals) zodat we hier een mooi overzicht van krijgen.
Magento verticals
Mode is, niet verrassend, de grootste categorie. De runner-up is, ook niet verrassend, Elektronica, maar de derde plaats is, verrassend genoeg, Voertuigen. We vermoeden dat dit te wijten is aan een groot aantal sites met auto-onderdelen.
Nu iets meer technisch; de serversoftware waar Magento op draait. We hebben dit uitgesplitst voor Nederland en de rest van de wereld (of in ieder geval de landen die we eerder hebben genoemd).
Magento webservers
Het is waarschijnlijk geen verrassing dat Apache de grootste is. De Dutchies moeten echter een tandje bijsteken en zo snel mogelijk upgraden naar de nieuwste Apache-versie, aangezien 51% nog op Apache 2.0 draait.
Met dank aan Dataprovider.com voor de gegevens!