Case: XS2Event

XS2Event brengt event-organizers, reisbureaus en boekingsplatformen bij elkaar om enthousiaste fans voor de beste deals de mooiste sportevenementen te laten beleven. Wij hebben voor XS2Event de webshop gebouwd.

XS2Event

Tickets voor de Formule 1

Helemaal vanaf nul hebben wij de webshop voor XS2Event met Magento 2 gemaakt. De shop brengt de sportevenementenbranche en de reisbranche bij elkaar. Zo kunnen Formule 1-fans een geheel verzorgde reis naar een spannende race boeken.

Resultaten

Door de maatregelen tegen het coronavirus zijn er voorlopig weinig fans bij sportevenementen. Daarom zijn er nog geen indrukwekkende financiële resultaten voor XS2Event. De webshop zelf presteert al wel heel goed.

Tickets zoeken en vinden

Bij XS2Event zijn ze zelf ook technisch onderlegd. Ze lezen eerst de voorraden van tickets in van een event-organizer of een officiële wederverkoper. Ze vragen hen om met tickets te komen tegen de beste voorwaarden voor hun partners.

Tickets aanbieden en verkopen

Daarna biedt XS2Event de beschikbare tickets bij hun partners aan. Dat zijn bijvoorbeeld reisbureaus, conciërgeservices of boekingsplatformen. Deze organisaties kunnen via een API-koppeling of via het dashboard van XS2Event de tickets bij consumenten aanbieden.

Ieder ticket een unieke code

Als er door een consument een ticket wordt gekocht via een platform, wordt de aanbieder van het ticket geïnformeerd en het ticket vastgelegd voor de kopende partij. Aan de hand van een betaalde order genereren we een unieke ticket-code.

Een duidelijk webshopproces

Voorafgaand aan het ontwikkelen van de webshop hebben we heel goed nagedacht over het optimale proces. Wanneer is een kaartje bijvoorbeeld echt verkocht? Wanneer moet er een code voor een voucher gegenereerd worden? Wie stuurt welke dataset aan? Dit scheelde ons veel ontwikkeltijd en veel vraagstukken tijdens de development.

Verwisselbare front-ends

Per tak van XS2Event kunnen wij eenvoudig een op maat gemaakte front-end verwezenlijken voor elke webshop. We hebben het met Hyvä en Tailwind gebouwd en alles is makkelijk te dupliceren. Hierdoor kunnen we meerdere webwinkels opzetten met per shop de gewenste huisstijl.


Jeroen Huis in ‘t Veld is mede-oprichter van XS2Event. Hij is groot fan van de Formule 1 en al jaren ondernemer in de wereld van sport en evenementen. Jeroen is heel tevreden over de samenwerking met elgentos.

‘Je hebt direct contact met de technische mensen. Voor mij was dat ideaal. elgentos komt zelf ook met initiatieven en ze zijn proactief met slimme oplossingen. Ze bedenken dingen waar wij zelf nog niet op kwamen. Dat was heel prettig.’


Geïnteresseerd?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor je Magento 2 shop? Zit je op een ander platform en begint het te rammelen aan alle kanten? Onze trajecten beginnen vaak als volgt:

  1. Kennismaking
  2. Audit van de huidige situatie & code
  3. Schrijven van een kostenraming
  4. Beginnen met ontwikkelen
  5. Supersnelle site hebben!

Je kan ons altijd even bellen op 050-7001515 of mailen op wouter@elgentos.nl, peterjaap@elgentos.nl of jeroen@elgentos.nl.

Adres

Hereweg 120
9725 AK Groningen
Nederland

Let op: betaald parkeren