Case: Carnavalskleding

In de webshop van Carnavalskleding.nl kun je de leukste outfits voor carnaval krijgen. Voor ons was het een feestje om hun webshop te verbeteren.

Carnavalskleding

Vrolijk en vlot

De oude webshop was niet verkeerd, maar Carnavalskleding.nl wilde graag naar de ‘next level’. We hebben aan een vrolijk ontwerp meegewerkt en de webshop gigantisch snel gemaakt, met heel betrouwbare informatie voor klanten over snelle bezorgtijden.

Technische samenwerking

Bij Carnavalskleding.nl zijn ze zelf ook technisch onderlegd. Ze hadden al de hele back-end gemaakt. Het was voor ons heel prettig om hier samen op voort te bouwen en de front-end te verwezenlijken.

Een eerste check als basis

Als start van het project hebben we eerst een audit gedaan en de basis gecheckt door een statische analyse van de code te maken. Deze kwaliteitsslag zorgde al meteen voor een grote verbetering.

Gestroomlijnde bezorging

De webshop is nu heel snel en geeft zeer betrouwbare informatie over bezorging. Ongeveer 80% van alle bestelde artikelen is morgen in huis en bij de overige 20% kunnen ze ook accuraat aangeven wanneer het in huis is.

Van Magento 1 naar Magento 2

De webshop van Carnavalskleding.nl draaide op Magento 1. Wij hebben alles een flinke update gegeven met Magento 2. Dankzij de overstap heeft Carnavalskleding.nl nu een uitgebreider en gebruiksvriendelijker platform. Hier kunnen ze jaren mee vooruit.

Een betrouwbare Delivery Date-module

We hebben een module gemaakt die op basis van allerlei variabelen heel accuraat aangeeft wanneer een klant een bestelling in huis heeft. Onze module houdt rekening met zaken als het merk, het gewicht, de prijs, de opslaglocatie en nog veel meer. Dit scheelt veel klantenservice vragen en is veel gebruiksvriendelijker voor de klant.

Razendsnelle React Components

Voor de front-end hebben we gebruik gemaakt van meerdere React Components. Dit hebben we toegepast in het menu, in de zoekbalk en het winkelwagentje. Dit was maatwerk, omdat Magento normaal gesproken niet met React Components werkt. Nu is de webshop veel eenduidiger en makkelijker te onderhouden.


Melle Schepers is de eigenaar van Carnavalskleding.nl. Hij viert al zijn hele leven carnaval en houdt ervan om websites te bouwen. Melle is heel tevreden over de samenwerking met elgentos

‘Bij elgentos hebben ze echt heel veel technische kennis. Je hebt gelijk contact met de technische mensen, zonder project-managers of andere lagen. Dit is beter voor het budget en beter voor de kwaliteit. Ze zijn flexibel en horen bij de top van Nederland.’


Geïnteresseerd?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor je Magento 2 shop? Zit je op een ander platform en begint het te rammelen aan alle kanten? Onze trajecten beginnen vaak als volgt:

  1. Kennismaking
  2. Audit van de huidige situatie & code
  3. Schrijven van een kostenraming
  4. Beginnen met ontwikkelen
  5. Supersnelle site hebben!

Je kan ons altijd even bellen op 050-7001515 of mailen op wouter@elgentos.nl, peterjaap@elgentos.nl of jeroen@elgentos.nl.

Adres

Hereweg 120
9725 AK Groningen
Nederland

Let op: betaald parkeren