Case: A4H-Tech

Met de onderdelen van A4H-Tech worden over de hele wereld Honda’s gepimpt. Wij hebben voor A4H-Tech hun webshop gepimpt.

A4H-Tech

Vol gas vooruit

Met meer dan 150 leveranciers en meer dan 10.000 producten was de productdata een grote brei en de categorisering onduidelijk. Dankzij onze oplossingen met modules en filters is het grote aanbod nu razendsnel op allerlei manieren te filteren en te bestellen.

Snel zoeken

In de webshop kan een bezoeker aangeven voor welk model Honda onderdelen worden gezocht. Daarna komen alle geschikte onderdelen gelijk in beeld. Het filtersysteem is heel effectief en is één van de redenen van het grote succes van A4H-Tech. Hiermee kan heel snel het juiste onderdeel worden gevonden.

Optimale verzending

A4H-Tech verzendt over de hele wereld en de pakketjes hebben allerlei gewichten en formaten. Wij hebben een algoritme geschreven om per bestelling de beste verpakking en de goedkoopste vervoerder te kiezen.

Veel minder telefoontjes

Eerst kreeg A4H-Tech veel telefoontjes met vragen: ‘Past dit onderdeel wel op mijn auto? Welke turbo moet ik hebben?’ Die telefoontjes zijn er nu veel minder, omdat alles duidelijk is op de website.

Veel minder retour

Voorheen wisten klanten niet helemaal zeker of een bepaald onderdeel wel zou passen. Veel producten kwamen daarom retour. Dankzij de categorisering per model zijn er nu veel minder retourzendingen.

Van Virtuemart naar Magento 2

Om de webshop van A4H-Tech toekomstbestendig te maken, hebben we een migratie gedaan van Virtuemart naar Magento 2. De website was al bijna 10 jaar oud, dus het was wel tijd voor iets nieuws. Eigenlijk moest alles opnieuw gebouwd worden. Dankzij de overstap heeft A4H-Tech nu een uitgebreider en gebruiksvriendelijker platform.

Snel doorzoeken met Algolia

Om het doorzoeken van de website zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we de zoektool Algolia geïmplementeerd en naar de behoefte van A4H-Tech ingesteld. Als een bezoeker in de zoekbalk een zoekterm typt, komen er meteen allerlei producten met bijbehorende foto’s en prijzen in beeld.

Partfinder vindt alle onderdelen

Naast Magento hebben we een eigen tool gebouwd: Partfinder. Deze in Laravel gebouwde tool maakt het mogelijk om alle producten aan één of meerdere auto’s te koppelen. Het personeel van A4H-Tech heeft het systeem gevuld. Als een klant nu zijn of haar model invoert, komen alleen de voor die auto geschikte zoekresultaten naar voren.


Derk Rutgers is de eigenaar van A4H-Tech. Hij heeft het bedrijf in 2003 opgericht vanuit zijn grote passie voor en kennis van het merk Honda. Derk is heel blij met de aanpak van elgentos.

‘Je merkt dat het bedrijf bestaat uit technische mensen die weten waar ze het over hebben. Het is gewoon ‘no nonsense’ en gaat om het resultaat. Hun product heeft zich heel goed bewezen. Ik zou ze zeker aanraden.’


Geïnteresseerd?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor je Magento 2 shop? Zit je op een ander platform en begint het te rammelen aan alle kanten? Onze trajecten beginnen vaak als volgt:

  1. Kennismaking
  2. Audit van de huidige situatie & code
  3. Schrijven van een kostenraming
  4. Beginnen met ontwikkelen
  5. Supersnelle site hebben!

Je kan ons altijd even bellen op 050-7001515 of mailen op wouter@elgentos.nl, peterjaap@elgentos.nl of jeroen@elgentos.nl.

Adres

Hereweg 120
9725 AK Groningen
Nederland

Let op: betaald parkeren